Spouwmuurisolatie-experts.nl

Alle soorten spouwmuurisolatievulling zijn mogelijk

Minimaal hak- en breekwerk

Na isolatie wordt alles weer netjes afgewerkt

Subsidie 2019 SEEH beschikbaar

Vraag nu vrijblijvend en gratis offertes aan bij regionale bedrijven

De werking van spouwmuurisolatie

Vanaf ongeveer 1920 is men in Nederland woningen gaan bouwen die voorzien waren van een buitenmuur én een binnenmuur met een tussenruimte. Doel hiervan was en is om te voorkomen dat vocht op de buitenmuren naar binnen zou kunnen slaan en om regenwater af te voeren via de zogenaamde spouwruimte. Aangezien bleek dat deze holle ruimtes altijd koud zijn en zorgden voor koude binnenmuren is men vanaf circa 1980 woningen en bedrijfspanden gaan bouwen waarbij de spouwruimte (deels) geïsoleerd werd wat enorm bleek te schelen in de koude- en vochtsituatie binnen in die panden.

Veel warmteverlies via niet-geïsoleerde gevel en dak

Veel warmteverlies via niet-geïsoleerde gevel en dak

Na-isoleren van de spouwmuren via inspuiten isolatiemateriaal

Na-isoleren van de spouwmuren via inspuiten isolatiemateriaal

Het na-isoleren van de spouwruimtes van de spouwmuren

Op deze website focussen we ons op het na-isoleren van de spouwmuren (het isoleren van reeds bestaande spouwmuren). Dit na-isoleren gebeurt doorgaans op dezelfde manier: er worden gaten geboord in de gevel en via de gaten wordt er een bepaald isolatiemateriaal in de spouwruimte gespoten of geblazen. Er zijn verschillende soorten isolatiematerialen mogelijk.

 

LET OP! SUBSIDIEREGELING ISDE

Sinds 1 januari 2021 is de SEEH regeling (Subsidie Energiebesparing Eigen Huis) ondergebracht in de subsidieregeling Investeringssubsidie Energie (ISDE). De regeling betreft ook spouwmuurisolatie (isoleren bestaande spouwmuren).

De subsidie bedraagt zo’n 20% van het totale bedrag (met een maximum van € 10.000,- tot €15.000,-) indien er 2 subsidiemaatregelen worden genomen. De verwachting is dat de subsidiepot snel leeg zal zijn, dus wees er snel bij, want op=op.

VRAAG NU OFFERTES AAN MET GEBRUIKMAKING VAN DE NIEUWE SUBSIDIEREGELING!

 VUL UW GEGEVENS HIERONDER IN OM GRATIS EN VRIJBLIJVEND OFFERTES TE ONTVANGEN VAN ONZE SPOUWMUURISOLATIE EXPERTS. 

[[[["field88","equal_to","Ja"]],[["show_fields","field63"],["show_fields","field64"]],"and"],[[["field66","equal_to","Ja"]],[["show_fields","field68,field69,field70,field72"]],"and"],[[["field77","equal_to","Ja"]],[["show_fields","field74,field75,field76"]],"and"],[[["field73","equal_to","Ja"]],[["show_fields","field43,field83,field84,field42,field61,field78"]],"and"],[[["field79","equal_to","Ja"]],[["show_fields","field80,field82"]],"and"],[[["field85","equal_to","Zakelijk"]],[["show_fields","field86,field22,field15,field20,field23,field24,field26,field25,field2,field41,field3,field52"]],"and"],[[["field85","equal_to","Particulier"]],[["show_fields","field22,field15,field20,field23,field24,field26,field25,field2,field41,field3,field52"]],"and"],[[["field89","equal_to","Ja"]],[["show_fields","field90,field91,field92"]],"and"]]
1 Step 1
Via onderstaand formulier kunt u volledig gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij isolatiebedrijven. U kunt voor verschillende soorten isolatiewerken offertes aanvragen. Binnen hooguit 48 uur ontvangt u verschillende offertes van isolatiebedrijven (veelal uit uw eigen regio) en kunt u deze vergelijken.
Van welke landelijke subsidieregelingen wilt u gebruik maken:
Gewenste isolatiewerkzaamheden
Spouwmuurisolatie?
Soort woning
Toelichtingmore details
0 /
Dakisolatie?
Welke type dakisolatie wenst u?
Welke dakoppervlakte dient geïsoleerd te worden (schatting)?
Dubbel glas isolatie?
Type woning
Welke type glas wenst u?
Aantal ruiten:
Uw kozijn(en)
Toelichting
0 /
Energiezuinige kunststof kozijnen?
Gewenste producten
Aantal:
Toelichting
0 /
Kruipruimte- of vloerisolatie?
Van welk materiaal is de begane grond vloer gemaakt?
Afmetingen te isoleren oppervlakte (schatting in m2)
1m2
0
200m2
Hoe diep is de kruipruimte (schatting in cm)
1cm
0
200cm
Is de kruipruimte toegankelijk?
Naar wat voor isolatie methode gaat uw voorkeur uit?(meerdere keuzes mogelijk)
Toelichtingmore details
0 /
Zonnepanelen?
Soort dak
Schatting jaarlijks elektriciteitsverbruik
Toelichting bijvoorbeeld hoeveelheid zonnepanelen, soort dakbedekking, bijzonderheden etc.
0 /
Uw contactgegevens
Particuliere of zakelijke aanvraag?
Bedrijfsnaam
Aanhef
Voornaamyour full name
Achternaamyour full name
Straatnaamyour full name
Huisnryour full name
Postcodeyour full name
Woonplaatsyour full name
Uw telefoonnummerWij hebben een correct telefoonnummer nodig in geval van aanvullende vragen

Attentie:

 • alleen volledige aanvragen met correcte gegevens worden in behandeling genomen.
 • voor elke aangevinkt werk zult u aparte offertes ontvangen van daarin gespecialiseerde bedrijven

Previous
Next

Heeft u spouwmuren?

Is uw woning gebouwd tussen 1920 en 1980? Dan is uw woning voorzien van niet geïsoleerde spouwmuren (een binnen- en buitenmuur met ruimte ertussen). U kunt uw spouwmuren laten na-isoleren wat een zeer gunstig effect zal hebben op uw energieverbruik, behaaglijkheid en comfort van uw woning. Lees hier verder over de voordelen van spouwmuurisolatie.

Spouwmuurruimte

Welk isolatiemateriaal is het beste voor u?

De meeste spouwmuurisolatie-bedrijven bieden meerdere soorten spouwmuurisolatie aan. Afhankelijk van uw budget, uw voorkeuren en de beschikbare mogelijkheden wordt er een keuze gemaakt. Ook de beschikbare diepte van de spouwruimte is van invloed: hoe meer ruimte, hoe dikker de isolatie kan worden, des te beter zal de werking zijn. Natuurlijk dient er altijd ruimte voor beluchting en vochtafvoer beschikbaar te blijven. Een spouwmuur mag niet hermetisch afgesloten worden.

Isolatieparels ten behoeve van spouwmuur isolatie

Wat zijn de eisen aan het isolatiemateriaal:

Er zijn verschillende soorten isolatiemateriaal die gebruikt kunnen worden om spouwmuren te isoleren. Let op: het betreft hier na-isolatie, wat betekent dat plaatmateriaal e.d. afvalt, omdat de enige mogelijkheid het spuiten van het materiaal via boorgaten is. Niet elk materiaal is geschikt, het moet voldoen aan de volgende eisen:

 • goede isolerende werking
 • vochtbestendig
 • dampdoorlatend (ademend)
 • brandvertragend
 • krimp-,scheur- en inzakvrij
Isolatieschuim

Endoscopisch onderzoek van de muren

Zowel vooraf, tijdens als na het aanbrengen van spouwmuurisolatie wordt veelal een endoscopisch onderzoek uitgevoerd waarbij men met een camera via een boorgat de situatie binnen de spouw inspecteert. Ook om eventuele probleemzones op te zoeken wordt deze techniek vaak gehanteerd. Ook voor het beoordelen van eventueel reeds aanwezige oudere spouwisolatie wordt middels endoscopie de situatie verkend.

Endoscopisch onderzoek van de spouwruimte

Patroon van boorgaten

Het is belangrijk dat de gehele oppervlakte van de spouwmuur evenredig wordt geïsoleerd om koudebruggen te voorkomen (indien een deel van de muur niet-geïsoleerd wordt zal die locatie veel kouder en vochtiger worden dan de rest, wat direct merkbaar zal zijn in de woning zelf). Er dient dan ook een secuur patroon van boorgaten te worden toegepast om zo een complete dekking te verkrijgen. Sommige isolatiematerialen zijn zwaarder dan anderen en zullen naar beneden zakken, terwijl een ander soort materiaal zich direct vastzet in de omgeving van het boorgat.

Patroon van boorgaten

Techniek bij na-isolatie spouwmuren meestal hetzelfde

Bij het na-isoleren van de spouwmuren hanteert 99% van isolatiebedrijven een techniek waarbij onder druk isolatiemateriaal in de spouwruimte wordt gespoten in tegenstelling tot spouwmuurisolatie tijdens de bouw van de woning. In een dergelijk geval kan men ook kiezen voor plaatmateriaal in de spouwruimte in plaats van gespoten isolatie.

Zekerheid en kwaliteit met Spouwmuurisolatie Experts

Het na-isoleren van spouwmuren is vakwerk; het gebruik van juiste technieken en isolatiemateriaal is belangrijk, maar daarnaast is ook ervaring met allerlei soorten muren en situaties van groot belang. Ook garantie op de verrichte werkzaamheden is essentieel.

Met ruim 170 aangesloten Spouwmuurisolatie Experts in geheel Nederland heeft u altijd meerdere experts in uw eigen omgeving zitten, is de kwaliteit uitstekend en betaalt u de scherpste tarieven in Nederland.

De voordelen van het isoleren van uw spouwmuren:

 • Forse besparing op de jaarlijkse energiekosten
 • Drogere muren rondom
 • Warmere muren rondom
 • Sterke vochtvermindering in de woning of bedrijfspand
 • Behaaglijker binnenklimaat
 • Hogere verkoopwaarde van de woning
 • Beter Energielabel
 • Beter voor het milieu
 • Lees hier verder over de voordelen van spouwmuurisolatie

Goede woningisolatie zorgt voor een warme en behaaglijke woning

Wat kunt u op deze website en wat kunnen wij voor u betekenen?

Op deze website kunt u duidelijke informatie vinden over de werking en voordelen van het isoleren van spouwmuren van een woning of bedrijfspand. Tevens kunt u in 1 gemakkelijke stap gratis en volledig vrijblijvend informatie en prijzen aanvragen bij regionale spouwmuurisolatie experts die bij ons aangesloten zijn. Niet alleen krijgt u op die manier veel informatie maar bespaart u gegarandeerd geld, soms tot wel 45%. U kunt gebruik maken van het lage BTW tarief van 9% in plaats van 21% op arbeidskosten. Deze permanente laag btw regeling geldt voor energiebesparende maatregelen voor woningen ouder dan 2 jaar.

Vrijblijvend advies aanvragen voor het isoleren van spouwmuren.

Wat biedt Spouwmuurisolatie-Experts.nl u aan?

Meer dan 170 spouwmuurisolatie experts door heel Nederland

Gratis Advies & Offertes van regionale spouwmuurisolatie experts

Veel warmteverlies via dak en gevel

Uitgebreide garantie op alle werkzaamheden

Waarom het verstandig is om meerdere offertes aan te vragen en hoe wij u daarbij gaan helpen

Lees hieronder wat de Consumentenbond adviseert

Consumentenbond adviseert: vraag minimaal 3 offertes aan

In de consumentengids van april 2015 wordt een onderzoek beschreven dat de consumentenbond onder de kosten van vakmensen heeft gehouden. En wat blijkt ? Sommige vakmensen vragen meer dan het viervoudige (!) dan andere per uur. Zo rekent de goedkoopste schilder € 16 per uur en de duurste € 47 per uur. Een verschil van maar liefst € 31. Belangrijke conclusies en aanbevelingen van het onderzoek zijn:

 • vraag minstens drie, maar liefst meerdere offertes aan
 • laat de vaklieden langskomen voor een reële offerte
 • geef duidelijk aan wat u wilt (afmetingen, afwerking etc.)
 • check of het bedrag inclusief btw is

Wat gaan wij voor u doen?

 

 1. U vult het formulier in en klikt op verzenden
 2. Wij zorgen voor verspreiding van uw aanvraag onder maximaal 5 regionale bedrijven
 3. U ontvangt binnen 1 tot enkele werkdagen informatie en prijsopgaves van onze partners
 4. U vergelijkt de aanbiedingen (volledig gratis en vrijblijvend)
 5. Eventueel geeft u opdracht
 6. Allemaal heel simpel